Instituut voor Preventie en Gezondheid

curved border
project image
Project nummer
Bedrijfsnaam IVPG
Sector Gezondheid en Preventie
Financiering Financial Crowdlease
Risico classificatie C
Partner Kapitaal Op Maat
Doelbedrag € 50.300
Geïnvesteerd € 50.300
Rente p/j 9,5%
Looptijd 36 maanden

Beschrijving

Het Instituut Voor Preventie en Gezondheid (IVPG) biedt zowel privé als via werkgevers online gezondheidschecks aan individuen die hun gezondheid serieus nemen. Deze online vragenlijsten vormen de basis voor het tijdig maken van afspraken met zorgverleners en of het volgen van positieve gezondheids programma’s. Het instituut bestaat uit een netwerk van zorgverleners en aanbieders van lifestyle programma’s en is opgericht als antwoord op het Nationaal Preventieakkoord met de hieraan gekoppelde toenemende vergoedingen in de (aanvullende) zorgverzekeringen voor preventie. Om de volgende stap te kunnen zetten is een verbetering van het platform nodig en hiervoor is IPVG op zoek naar een lening van € 50.000,- gedurende 36 maanden. In ruil biedt IVPG investeerders een rentepercentage aan van 9,5%

Het bedrijf
IVPG organiseert met haar groeiende netwerk van zorgverleners gezondheidschecks voor consumenten en bedrijven. Met de preventieve checks worden gezondheidsrisico’s in beeld gebracht die waar nodig tot bespreking met een huisarts of lifestyle coach leiden. Bij een indicatie wordt er doorverwezen naar lifestyle programma’s gericht op onder andere voeding, bewegen, stress, stoppen met roken en alcohol, of het positieve gezondheid programma. Dit op basis van de uitgangspunten van het Nationaal Preventieakkoord en de toenemende mogelijkheden in de (aanvullende) zorgverzekeringen.
IVPG realiseert met bekende gezondheidssites, consumentenorganisaties, werkgevers en retail organisaties programma’s voor het aanbieden van gezondheidsonderzoeken. De digitale ondersteuning van deze programma’s wordt verzorgd door IVPG, waardoor privacygevoelige gegevensuitwisseling met huisartsen en ziektekostenverzekeraars zorgvuldig en efficiënt wordt geregeld.
Het ePMO is een elektronisch Preventief Medisch Onderzoek en vormt de basis voor de gezondheidscheck van IVPG.  De ePMO vragenlijst wordt online ingevuld en geeft snel inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van personen. De vragenlijsten zijn opgesteld op basis van de standaarden van het Nederlandse Huisartsen Genootschap en de CBS life style monitoring. De resultaten worden door de huisartsen van IVPG besproken met de aanvrager. Bij een verhoogd risico wordt de aanvrager vrijblijvend uitgenodigd voor een vervolgonderzoek.

Het business model van IVPG is als volgt:

  • Consulten bij de huisartsen van IVPG en diagnostisch onderzoek worden gedeclareerd bij verzekeraars;
  • 25 % van de Nederlanders is voldoende verzekerd voor een gezondheidscheck in de aanvullende verzekering. Deze kost 115 euro;
  • IVPG adviseert klanten omtrent de behandelingsmogelijkheden binnen de aanvullende verzekeringen en verwijst de klanten op basis daarvan naar de samenwerkende zorgverleners, waarbij IVPG een vergoeding van de zorgverlener ontvangt;
  • Wanneer de nieuwe automatisering gereed is gaat IVPG tevens vragenlijsten en rapporten op maat en betaald aanbieden in samenwerkingsprogramma’s;Werkgevers kunnen healthchecks rechtstreeks inkopen bij IVPG.

Organisatie
De IVPG B.V. werd in 2018 opgericht en heeft haar kantoor aan de James Wattstraat 18 in Alkmaar. De dagelijkse leiding is sinds april 2018  in handen van ervaren zorgbestuurder Pieter Severijns. IVPG heeft een elftal aandeelhouders. Deze zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van het concept.
Het business model en de propositie zijn gereed. In de aanloopfase zijn de vragenlijsten en rapportages ontwikkeld, en is de administratieve organisatie ingericht. De verkoop en marketinginspanningen worden sinds 2018 uitgevoerd.

Omzet en groei
In maart 2019 werd reeds gestart met het aanbieden van preventief medisch onderzoek. Binnen twee weken ontving IVPG 800 aanmeldingen. Inmiddels is de werkvoorraad gegroeid tot 1500 aanmeldingen. Tijdrovende handelingen met huisartsen en ziektekostenverzekeraars zoals handmatig de logistiek plannen en rapportages produceren, hebben IVPG doen besluiten de aanmeldingen on hold te zetten. IVPG heeft besloten om eerst het volledige backoffice proces te automatiseren om snel te kunnen opschalen. Dit betekent dat de opmaak van vragenlijsten en rapporten op maat voor de klant gemaakt kunnen gaan worden met een preventieplan. En dat in deze processen in één platform samen met de automatische agendaplanning en administratieve afwikkeling worden gerealiseerd.
Op dit moment worden de eerste stappen gezet in de strategische samenwerking met een grote system integrator, die verantwoordelijk is voor de automatisering van veel zorgkostenprocessen in Nederland. Een NDA is opgesteld en de intentieovereenkomst wordt opgesteld, terwijl de fysieke bouw van systemen al gestart is. Het platform zal in oktober gereed zijn. De samenwerking zal IVPG in staat stellen om en haar positie verder te versterken in deze markt. De herlancering van het concept gaat in oktober 2019 plaatsvinden.

Financieringsbehoefte
De financieringsvraag wordt ingegeven door een essentiële automatiseringsoplossing, die op korte termijn opgeleverd gaat worden. Het gaat om het realiseren van een koppeling tussen de vragenlijsten en rapporten, en de achterliggende processen, die IVPG het inzicht verschaft in het gehele proces van aanmelding tot financiële afhandeling. Daarmee kan IVPG haar aanbod aan de met hen samenwerkende zorgverleners sterk verbeteren.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
IVPG wil graag verder groeien. De aandeelhouders hebben veel investeringen uit eigen middelen gedaan inzake de oprichting van het bedrijf, de ontwikkeling van de vragenlijst en rapporten, de website, de marketing en huisstijl. Er is echter meer geld nodig om de noodzakelijke infrastructuur optimaal te laten werken, zodat onze diensten gemakkelijk en snel voor het publiek beschikbaar zijn. Het verbeteren van de toegankelijkheid van preventieve zorg voor iedereen is een mooi doel, waarvoor de mogelijkheid van participatie met een aantrekkelijk rendement geboden wordt via Kapitaal Op Maat.

Meer informatie

Website IVPG: https://ivpg.nl/

Website Kapitaal Op Maat: https://www.kapitaalopmaat.nl/

 

curved border down arrow

Onze projecten


Asset categorieën

curved border

Plaats aanvraag

Vragen over investeren, leasen via de crowd, partner worden of gewoon meer weten over de mogelijkheden van Crowdlease®?

arrow icon
curved border

Waarom yes-man.nl?

Waarom ondernemers bij yes-man.nl bedrijfsmiddelen financieren? 

Bij ons lease je Bankvrij !  

 

2e hands apparatuur, innovatieve machines, of een merk dat nog onbekend is? yes-man.nl maakt het mogelijk!

Wij kijken verder en helpen u graag, vul hierboven het contactformulier in, of bel ons.